Azienda Agricola Sandro de Bruno, Veneto


Azienda Agricola Sandro de Bruno, Veneto

De betovering van de vulkanische bodem

De regio Veneto biedt rond de stad Verona een enorme variatie aan Soave in alle klassen. Zoek je top kwaliteitswijn met karakter dan kan je die na goed zoeken vinden op het biologische wijngoed van Sandro de Bruno. Hij bezit aanplanten garganega op de hoogste vulkaanheuvel van Roncà en Montecchia di Crosara.

De ondergrond is er dus vulkanisch en dat is hét sleutelwoord van dit wijngoed. Die garganega is een locale druif typisch voor de Soave regio. Hij heeft een mooie gouden kleur met intense fruitige en florale aroma’s. Dit is Soave met een goede balans en aangename rondheid. Daarnaast zorgt de druif voor best wel wat structuur en frisheid. De vulkaanbodem bestaande uit basaltsteen en kalkturf zijn het best geschikt voor deze druif en geven mineralen en sappigheid aan de wijn.


Azienda Agricola Sandro de Bruno, Veneto

Hoger, hoogst

Toen Sandro begon met aanplanten op een hoogte van 600 meter verklaarden zijn collega’s, die machinale en volume wijnen maakten, hem voor gek. Al snel bleek dat net die extreme ligging zorgde voor een thermische schok tussen warme dagen en koude nachten. Veel licht en een constante ventilatie zorgen voor gezonde druiven die traag rijpen en ’s nachts perfect geconserveerd blijven. De vulkanische bodem zorgt bovendien voor extra mineraliteit die het geheel complex en interessant maakt.

Plaats nu je bestelling

De wijnen


Champagne Pol Roger, Epernay
2020 Soave ‘Colli Scaligeri‘, Az. Agricola Sandro de Bruno, DOC

In de neus een hint van exotisch fruit met pompelmoes, amandel en vuursteen. Floraal na walsen, met oranjebloesem, jasmijn en onderliggend wat munt en salie. Intens en krachtig in de mond met een vette textuur en citrus in de lange afdronk. Serveer hem net als zijn Franse tegenhanger Pouilly-Fumé, want daar lijkt hij op, bij bv zalm met zuring of hou het Italiaans met een insalata di riso con frutti di mare. Don Pietro: 92/100.

Champagne Pol Roger, Epernay
2019 Soave Superiore ‘Monte San Piero’ DOCG BIO

Dit is de topcuvée van het domein die als DOCG wordt gebotteld. Dankzij de toekenning van het DOCG statuut in 2001 en de bijhorende kwaliteitseisen geraakt Soave eindelijk af van de slechte reputatie. Er bestaan dus wel degelijk gepassioneerde en competente wijnbouwers die met lage rendementen kwaliteit produceren ver weg van de -120 hl per hectare industrie.

Champagne Pol Roger, Epernay
2017 Pinot Nero 'Monte Calvarina' IGT Veneto BIO

De vulkaan pinot noir van Veneto. Pinot ‘in purezza’ afkomstig van een aanplant op de Monte Calvarina op 600 meter hoogte. Handgeoogst en volledig ontrist. Fermentatie op edelstaal met regelmatige bâtonnage. Tweede gisting en opvoeding op Franse barrique van 30 hl. Fris fruitig met tonen van rood steenfruit en framboos. Kruidig in de mond met een mooie structuur van fijne tannines. Een elegante pinot noir doorregen van haar vulkanische bodem.