Domaine David Renaud


Domaine David Renaud

Irancy - Burgundy

De wijngaarden van het domein David Renaud zijn gelegen in het noorden van Bourgogne rondom het stadje Irancy niet ver van Chablis. Het domein is al zeven generaties in handen van de familie en omvat 16 hectaren aangeplant met Chardonnay, Pinot Noir en zelfs een beetje César waarvan wordt gezegd dat de druif door de Romeinen werd aangeplant in Irancy.

De hele appellatie om vat ongeveer 180 ha. Er bestaan geen Premiers of Grand Crus, enkel een zeventigtal ‘lieu-dits’ die de naam van de individuele wijngaarden dragen. De wijnen van David zijn heel puur en stralen het karakter uit van de streek. Ze zitten vol leven en energie en proeven heel natuurlijk.


Domaine David Renaud

De witte wijnen zijn wat voller als die van Chablis en worden gevinifieerd zoals die van de Côte de Beaune op eiken vaten. De rode zijn uniek in hun wilde karakter. Ze bezitten veel kleur en de aroma’s neigen wat meer naar bramen, zwarte kers en kalksteen enigszins vergelijkbaar met Nuits Saint Georges. Zijn gehele wijngaard worden biologisch bewerkt en draagt sinds 2010 het Ecocert label.


Domaine David Renaud

Plaats nu je bestelling

De wijnen


Domaine David Renaud
2020 Bourgogne Blanc ‘Grumes de Chardonnay’, Domaine David Renaud

Bio Ecocert

Rijke klassieke Bourgogne Chardonnay geëleveerd op eiken vat. Toets hout in de neus maar zeer subtiel. Frisse aanzet met citrus, maar net iets vetter dan die van buur appellatie Chablis. Zeer stenig met grip in de mond. Blind herkent alleen een topproever dat dit uit Yonne komt.

Domaine David Renaud
2018 Irancy ‘Les Mazelots’, Domaine David Renaud

Les Mazelots is één van de beste wijngaarden van Irancy. Het is een volledig zuidelijk georiënteerde, mooi hellende flank Kimmeridgien waar de Pinot Noir zich opperbest voelt. David bezit er vier verschillende percelen die samen 0,74 ha vormen goed voor 3 à 4000 flessen. Aan deze Mazelots zit vlees. Het is geen lichte frivole Pinot Noir maar een karkatervolle, ongetemde wijn, uniek in zijn wilde karakter.

Het glas bevat veel kleur en de aroma’s neigen wat meer naar bramen, zwarte kers en natte kalksteen enigszins vergelijkbaar met Nuits Saint Georges. De druiven worden volledig ontrist en vergist met natuurlijk wilde gistcellen zonder chaptalisatie. David gebruikt 500 liter eiken vaten, zogenaamde demi-muids om de wijn 16 maanden op te voeden.