Domaine Christophe Pichon
Het noorden van de Rhône, of Rhône Septentrional huisvest 8 miniscule appellaties, stuk voor stuk pareltjes, uniek in de wereld. Christophe Pichon bewerkt er 23 hectaren voornamelijk gelegen in Chavannay.
De bekensten zijn Côte-Rotie en Condrieu maar ook met Saint-Joseph en de Viognier landwijn, slaagt hij erin om wijnen te bottelen die zelfs een leek blind kan herkennen door hun expressieve en niet na te bootsen fruit. Enig!

Plaats nu je bestelling

De wijnen


Domaine Christophe Pichon
2022 Viognier, IGP Collines Rhodanniennes, Domaine Christophe Pichon

1 hectare terrasbouw op de graniethellingen van Chavannay. 6 maanden opvoeding 30% op houten vat, 70% op edelstaal.

Vette wulpse wijn met aroma’s van wit steenfruit honing. Zeer verleidelijk door haar expressie en geoliede textuur.

Domaine Christophe Pichon
2018/20 Condrieu, Domaine Christophe Pichon

Condrieu is één van Frankrijk’s meest gezochte en schaarste appellaties. De terrassen liggen in het noorden van de Rhône en omvatten slechts 146 ha. Het zijn, als het ware kleine haagjes die tegen de graniethellingen van de rivier zijn geplant. De bodem hier bij de stad Vienne, bestaat uit granietsplit, mica, leisteen en klei. Zij geven de viognier druif haar intense, krachtige en expressieve karakter en dat kan vooralsnog nergens op aarde worden nagebootst. Zeldzaamheid, het lage rendement en de moeilijk te bewerken terrassen zorgen ervoor dat Condrieu een behoorlijk prijskaartje heeft. Dit is waar verzamelaars naar op zoek zijn : Condrieu is vet, bijna olie van textuur, geurt naar oranjebloesem, abrikoos, wit steenfruit en specerijen. Doorheen deze weelderigheid loopt een kaarsrechte ruggengraat van mineraliteit. Een slok levert een intens genot met verschillende lagen op, wijn met grip en spanning en een héle lange afdronk. Wat een precisie en complexiteit! De wijn is opgevoed op deels nieuw hout en dat kan hij dankzij zijn concentratie gerust aan.

Domaine Christophe Pichon
2021 Condrieu La Roche Coulante, Domaine Christophe Pichon

1 ha terrasbouw met een zuidelijke expositie op granietbodem. Oude stokken van meer dan 40 jaar geven een laag rendement met zeer geconcentreerde viognier. Vergisting op edelstaal en opvoeding op gebruikte eiken vaten. Zeer minerale volle Condrieu.

Domaine Christophe Pichon
2020 Saint-Joseph, Domaine Christophe Pichon

100 % syrah afkomstig van terrasbouw. Granietsteen op de rechteroever van de Rhône geeft een uniek karakter aan deze druif. Purper tot zwart fruit, met accenten van drop en zwarte kers. Elegant en zacht als zijde maar intens en diep. Schitterend bij lamsgerechten.

Domaine Christophe Pichon
2019 Côte-Rotie ‘Promesse’, Domaine Christophe Pichon

De Promesse is een wijngaard van 3,20 hectaren terrasbouw op leisteen. 90% syrah en 10 % viognier opgevoed op 70% nieuw houten vat. Absolute topwijn die een enorme terroir expressie bezit. Hier kan de syrah druif haar brede waaier van fruit en secundaire aroma’s demonstreren. Er loopt een kaarsrechte minerale ruggengraat doorheen deze krachtige wijn. Het hout is perfect gebalanceerd en bewaart de finesse en elegantie van deze Grand Cru.