Bio wijn Società Agricola La Marca di San Michele


Società Agricola La Marca di San Michele

De wijngaarden rond Jesi liggen geklemd tussen de koele, groene Apennijnen en de zalig, zonnige Adriatische kust ter hoogte van Ancona in de Marken. Ook al beschreven de Camaldulenzers al in 1186 de ´Verd-icchio´ met haar groene schijn, het is pas het laatste decennium dat de regio zich bewust is van haar uniek potentieel om de beste witte wijn van Italië te produceren.


Società Agricola La Marca di San Michele

Verdicchio uit de Marken heeft immers veel gemeen met chardonnay uit Chablis. De wijnen zijn verkwikkend fris en verdragen geen hout. Ze voeden zich uitstekend op kalkrots waardoor de druifjes lumineus en onovertroffen mineraal kunnen zijn.

Goed gemaakte Verdicchio zoals die van La Marca rijpt bovendien als een grote Bourgogne. Hun biologische aanpak en de indeling van de percelen in San Michele loont en vormt vandaag hét Cru gebied van Cupramontana.

Plaats nu je bestelling

De wijnen


Società Agricola La Marca di San Michele
2018 Verdicchio dei Castelli di Jesi, "CAPOVOLTO" DOC, Classico Superiore, Società Agricola La Marca di San Michele

Laaf u aan een verfrissende heldere witte wijn met aroma’s van dagvers wit steenfruit en honingbloesem. Volle maar strakke aanzet, rotswater met grip in de mond ondersteund door rijp fruit, iets ziltig en knapperig zuur. Verrassend einde met zacht amandel bitter. Serveer deze laag gesulfiteerde biowijn bij St. Jacobsmosselen of zwaardvis met pistache en wat ouder bij risotto ai funghi.

Bekroond met ´Excellent wine of Italy´ in Slow Wine, 3 Bicchieri in de Gambero Rosso.

Società Agricola La Marca di San Michele
2016 BastianContrario, IGP, Marche Rosso, Società Agricola La Marca di San Michele

Montepulciano wijngaarden aangepland op een helling die eerder geschikt is voor witte wijn? Tegendraads? Typisch voor La Marca die net als "Querkopf" Kai Schätzel tegen wil en dank zijn eigen wil doordrijft. Kalk-leem bodem op 400 meter hoogte boven de Adriatische zeespiegel. Spontane vergisting in edelstaal, botteling zonder filtering. Puur natuur, bomvol fruit en elegantie. Wat een finesse voor de Marche!