Weingut Klaus Peter Keller

‘Is G-Max the Montrachet of Germany?”, tweeted Christie’s.
“Or is Montrachet the G-Max of Burgundy?”

Weingut Klaus Peter Keller

2018 kan zonder twijfel als een geschenk van de natuur beschouwd worden. ”Jaargang van de Eeuw” roemt de pers nu al. Prachtige zonoverladen foto’s, gezonde kleine druiven, lachende gezichten, plukkers in t-shirt.

Kleine Rijn, grote wijn.

Een oude spreuk van Uropa Friedrich Keller die duidt op de stand van de Rijn in een groot jaar als 1911-1959-2001.


Weingut Klaus Peter Keller

Het was natuurlijk ook zeer droog in 2018. Enkel diepgewortelde oude stokken vonden voldoende voeding. De ranken zijn bij Keller dicht op elkaar geplant en beschermen elkaar tegen erosie, wind én zon. De kalkrijke bodem fungeerde als waterreservoir. Er werd anders en later gesnoeid zodat het blad als bescherming fungeerde tegen het verbranden van de druiven.


Weingut Klaus Peter Keller

Dit is de tiende jaargang van de familie Keller die ik mag aanbieden. Hun vakmanschap en de wijnvreugde die ze uitstralen proef je al in de eerste sip silvaner. Het is een uniek meesterschap waar een mens gelukkig van wordt.


Weingut Klaus Peter Keller

Plaats nu je bestelling

De wijnen


Weingut Klaus Peter Keller
2018 Grüner Silvaner, Trocken, Weingut Klaus Peter Keller

Lentefris, groen exotisch en ziltig.

Weingut Klaus Peter Keller
2018 Riesling Trocken, Rheinhessen, Weingut Klaus Peter Keller

Stuivend fris strak fruit. Geknoopt maar onbeschaamd expressief en levend. Groen exotisch fruit gecombineerd met een bijna elektrisch geladen minerale punch. Mondvullend maar uiterst licht door de minerale frisheid. Loepzuiver en dorstlessend. Bitte, bitte trink mich!

Weingut Klaus Peter Keller
2018 Riesling ‘Von der Fels’, Weingut Klaus Peter Keller

93/100 ‘Best Ever’ Gault millau 2018.

De neus is adembenemend en duidt meteen op Grand Cru niveau. De aanzet is èèn en al power, riesling uit de steen geperst, vol en explosief. Dit is een ode aan de rieslingdruif en de hele proefbeleving is een rondreis doorheen de topwijngaarden van Klaus Peter Keller. Stralende vruchtconcentratie van GG Kirchspiel, kruidig en crèmig GG Hubacker en een minerale kalk- kick in de afdronk afkomstig van GG Morstein. Von der Fels is zoals de naam al aangeeft gemaakt van de jonge stokken van de Grand Crus, net zoals de G-max het allerbeste is van Keller´s toppercelen. Deze junior zet een heuse stap dichter naar de onvindbare, onbetaalbare G-Max en is de jeugdige rieslingziel van het domein. Wees er snel bij.

Weingut Klaus Peter Keller
2018 Riesling 'Limestone' Kabinett 9%, Weingut Klaus Peter Keller

Super fris bijna gewichtloos.

Weingut Klaus Peter Keller
2017 Riesling Westhofen Aulese 8% 0,375 ml, Weingut Klaus Peter Keller

/

Weingut Klaus Peter Keller
2017 Riesling Kirchspiel Aulese 8%, Weingut Klaus Peter Keller

/

Weingut Klaus Peter Keller
2018 Riesling Kirchspiel GG, Weingut Klaus Peter Keller

19,5/20 Jancis Robinson ‘It brings tears to my eyes’.

Het filetstuk van de gemeente Westhofen heet Kirchspiel. Het opent zich als een amfitheater naar de Rijn toe. Een beschut micro klimaat met een ‘topping’ van mergel boven op de kalkrots. Rieslingparadijs. Rassig, pikant, lang en complex. Elegant en geconcentreert. Harmonie.

Weingut Klaus Peter Keller
2018 Riesling Hubacker GG, Weingut Klaus Peter Keller

98/100 Gault Millau

Prachtige kalksteen mineraliteit. Rokering en kruidig. Grote precisie Deze 4 ha grote Grand Cru is al tien generaties familiebezit van de Kellers. Het is dé cru van de gemeente Dalsheim. Hij heeft een beschutte ligging en een hellingsgraad van 25 à 30%. De bodem bestaat uit een toplaag van losse zandleem boven op een kalkrots die een perfecte waterhuishouding garandeert.

Weingut Klaus Peter Keller
2017 Riesling Westhofener Brunnenhauschen, ABTS E Weingut Klaus Peter Keller

Op aanvraag

Weingut Klaus Peter Keller
2018 Riesling Großes Gewächs Abts E, Brunnenhauschen, Weingut Klaus Peter Keller

Duidelijk afkomstig van kalksteenbodem, verleidt deze wijn met een haast gewichtloze finesse en elegantie. Het verbindt het allerbeste uit de Duitse wijnbouw.
Abts E plays in a different league, David Schildknecht. 99/100 Stuart Pigott over 2017.

Decanter : The favoured vineyard of the Bishop of Worms in the 14th century (and today a sub-plot of the Brunnenhäuschen grand cru), the Kellers acquired their parcel in 1996 and own the oldest vines here. A crisp bouquet of lemon zest, tangerine, grapefruit and wetstones is the prelude to a silky, weightless and incredibly intense wine of breathtaking complexity and completeness, which positively screams of its limestone origins.

Weingut Klaus Peter Keller
2016 Spätburgunder -S-, Weingut Klaus Peter Keller

/

Weingut Klaus Peter Keller
2017 Spätburgunder Frauenberg G. Gewächs, Weingut Klaus Peter Keller

/

Weingut Klaus Peter Keller
2017 Spätburgunder Bürgel G. Gewächs, Weingut Klaus Peter Keller

/