Gunter & Klaus ( Duitse moeder) Di Giovanna zijn de vijfde generatie wijnmakers in het hartje van Sicilië. Al hun wijnen zijn biologisch gecertifieerd en van een eenzaam hoog niveau. De grillo druiven worden groen gesnoeid zodat de concentratie in de resterende druiven verhoogd.
Ze worden “sur lie” op edelstaal opgevoed. Dit levert een vette rijpe wijn op die een verrassende textuur heeft. Toch is het een en al fruit dat de proever mee voert van fris groen, bijna sauvignon tot honing geel exotisch, net geen viognier. Summertime!
Plaats nu je bestellingVoor wie houdt van krachtige wijn met een exotische toets. James Suckling : 92/100. 2 bekertjes in de Gambero Rosso, de hoogste notering voor Grillo. "Il delizioso di Giovanna"!.
Een andere specialiteit is de zeldzame autochtone druif Nerello Mascalese. De gebroeders maken er een transparante, medium body wijn mee die 6 maanden op gebruikte eiken vaten wordt opgevoed. De druif werd door de familie Di Giovanna geïntroduceerd in Sambuca. Het is de Nebbiolo van Sicilië die veel meer complexiteit brengt als de meer gekende Nero D´Avola. De prijs/kwaliteitsverhouding is onklopbaar.